World Taekwondo Hovedkvarters 50-årsjubileum

World Taekwondos Hovedkvarter Kukkiwon i Korea, markerte sitt 50 års jubileum med ny Dan sertifisering for godkjente taekwondo mastere.

Jubileum DAN-sertifikatet er en moderne utgave av de originale sertifikatene og datert 30 november 1972, dagen hovedkvarteret ble offisielt åpnet. Kukkiwon er kjent som World Taekwondo’s Hovedkvarter og hjemmet til World Taekwondo Academy. World Taekwondo Federation (WTF) er den offisielle taekwondo-styrende organisasjonen som ble etablert av den sørkoreanske regjeringen. Det overvåkes av den internasjonale sportsavdelingen i departementet for kultur, sport og turisme. Alle svartbelter som har gradert under Master Bent er registrert her.

Kukkiwon ligger i Gangnam-gu-distriktet i Seoul, Sør-Korea. Byggingen av hovedbygningen startet 19. november 1971 og ble fullført 30. november 1972. Organisasjonen ble offisielt navngitt 6. februar 1973.

I mai 1973 var Korea Taekwondo Association og Kukkiwon vertskap for det første verdensmesterskapet i taekwondo med 200 taekwondo-konkurrenter fra 17 land til stede. Kukkiwon har hatt en permanent taekwondo demonstrasjonsteam siden september 1974.

WTF (World Taekwondo Federation) startet med 17 medlemsnasjoner og har i dag 213 medlemsnasjoner. Taekwondo har utviklet seg til en konkurranseidrett som tiltrekker seg tusenvis av idrettsutøvere og tilskuere fra hele verden. En av de viktigste begivenhetene i Taekwondo-verdenen er det årlige verdensmesterskapet, som har altså har blitt arrangert årlig siden 1973.

Kilde: Wikipedia (engelsk)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *